Mijn favorieten

TaxatiesHet bepalen van de marktwaarde is maatwerk..

Taxatierapporten zijn er voor diverse doeleinden. U krijgt doorgaans met taxaties te maken als u een nieuwe woning koopt, hypotheek over wilt sluiten of een verbouwing wilt uitvoeren. Wij als taxateur bepalen de marktwaarde van de woning zoals deze past in de regionale woningmarkt. Het bepalen van de marktwaarde is maatwerk. Dat betekent dat deze waarde hoogstwaarschijnlijk afwijkt van de WOZ-waarde, welke is samengesteld uit een rekenkundig model uit een eerdere periode. 

Wanneer u ons een taxatieopdracht geeft, dan is dit een opdracht tot het geven van een waardeoordeel van een woning en het uitbrengen van een rapport. Wij zullen u voorafgaand een taxatieopdracht ter ondertekening aanbieden. 

Voor het taxeren van een woning zullen wij een afspraak inplannen om deze woning te bezoeken en te inspecteren. Wij zullen tijdens de taxatie letten op de volgende factoren:

-    De staat van onderhoud;
-    De inhoud en oppervlakte;
-    De functionele indeling;
-    De constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit daarvan;
-    Mate van isolatie en energiezuinigheid;
-    Verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht;
-    De ligging en de omgeving;
-    Het bestemmingsplan;
-    De marktsituatie.

Naast de bovengenoemde factoren zullen wij ook een kadastrale recherche uitvoeren, en zullen wij het geldende bestemmingsplan raadplegen bij de desbetreffende gemeente. 

Al onze bevindingen zullen wij vastleggen in een rapport. Omdat wij met ons kantoor aangesloten zijn bij de NVM, hanteren wij daarbij een uniform taxatiemodel. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit is gegarandeerd! 

Belangrijk voor u om te weten, is dat wij zijn aangesloten bij het NWWI. Dit betekent: Nederlands Woning Waarde Instituut. Deze instantie valideert (keurt) onze taxatierapporten. Vandaag de dag eisen banken een gevalideerd taxatierapport. Dus ook hiervoor kunt u bij ons terecht!

Heeft u een taxatierapport nodig? Vul dan onderstaand contactformulier in, of bel met ons kantoor via telefoonnummer: 0493-354478.
 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring